TCMB'den yeni hamle! Sıkı para politikası duruşu desteklenecek adımlar atıldı

TCMB'den yeni hamle! Sıkı para politikası duruşu desteklenecek adımlar atıldı
Yabancı para krediler için yüzde 2 olan aylık büyüme sınırı yüzde 1,5'e indirildi. TL kredilerinde yüzde 2 olan aylık büyüme sınırlarıysa sabit tutulduğu açıklaması geldi. KKM hesapları olduğu gibi YUVAM hesaplarına da faiz oranı alt sınırı politika faiz yüzde 70' indirildi. İşte detaylar...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) makroihtiyati tedbirler kapsamında para politikasını sıkılaştırıcı yeni önlemler aldı.

Bu çerçevede yabancı para kredilerde aylık büyüme sınırı %2'den %15'e düşürülürken Türk lirası kredilerde ise %2 olan aylık büyüme sınırı sabit tutuldu.

Ayrıca uluslararası kalkınma finansmanı kuruluşlarından sağlanan kaynaklar kapsamındaki yatırım kredileri TL ve yabancı para kredi büyüme sınırlarından muaf tutulacak.

TCMB Yurt Dışında Yerleşik Vatandaşlar Mevduat ve Katılım Sistemi (YUVAM) hesaplarına ilişkin düzenlemeler yaparak faiz oranı alt sınırını politika faizinin %70'ine indirirken vadelere göre ilave getiri oranlarını 2 puan düşürdü.

YUVAM hesapları yurt dışından transfer yoluyla veya efektif olarak geldiğini belgeleyen bir evrakla açılabilecek ve bu hesaplar için bankalara artık komisyon ödenmeyecek. Değişiklikler 22 Temmuz'dan itibaren yürürlüğe girecek.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.