100.000 Taşeronu Sabırsızlandıracak İşte o tarih

100.000 Taşeronu Sabırsızlandıracak İşte o tarih
100 bin taşeron işçiye kadro verilmesi konusu gündemde. Torba yasanın ikinci 43 maddelik bölümünde yer alması beklenen bu düzenleme TBMM'de kabul edilip Resmî Gazetede yayınlanması an meselesi işte detaylar.

TBMM'de görüşülen torba yasa tasarısında taşeron işçilere kadro verilmesi 3600 ek gösterge ev hanımlarının erken emekliliği ve Bağ-Kurlular için prim gün şartının düşürülmesi gibi önemli düzenlemeler yer alıyor. 100 bin taşeron işçiye kadro verilmesi 3600 ek göstergenin birinci derecedeki tüm memurları kapsaması Bağ-Kur prim gün sayısının 9000'den 7200'e düşürülmesi gündemde.

Ev kadınlarının isteğe bağlı sigorta primlerinin üçte birinin devlet tarafından karşılanması ve emeklilik yaşının çocuk sayısına göre esnetilmesi gibi yenilikler içeriyor. Bu düzenlemelerin yasalaşıp yürürlüğe girmesi beklenirken vatandaşlar düzenlemelerle ilgili son dakika açıklamalarını merakla takip ediyor.

Torba yasanın kabul edilip Resmî Gazetede yayınlanmasının ardından yürürlüğe girecek bu düzenlemelerle taşeron işçiler kadroya geçecek birinci derecedeki memurlar 3600 ek göstergeden faydalanacak. Bağ-Kurlular için prim gün şartı 9000'den 7200'e düşürülecek ve ev hanımlarına isteğe bağlı sigorta primlerinin üçte biri devlet tarafından karşılanacak.

Çocuk sayısına göre emeklilik yaşının düşürülmesi ve tamamlayıcı emeklilik sistemi gibi düzenlemeler de planlanıyor. Bu düzenlemelerin yasalaşma süreci vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.