12.500 lira emekli maaşı tamam. Farklar Ne Zaman Yatar?

12.500 lira emekli maaşı tamam. Farklar Ne Zaman Yatar?
Emeklide en düşük maaş 12 bin 500 oldu ancak bu aradaki farklar tam olarak ne zaman yatacak?

Emekliler için sevindirici bir haber geldi ve Resmi Gazetede yayımlanan yeni kanunla birlikte, en düşük emekli maaşı 10 bin liradan 12 bin 500 liraya çıkarıldı.

Bu artış, yaşlılık, malullük ve ölüm aylığı alan emeklileri ve hak sahiplerini kapsıyor ve 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı olan ve emekli olduktan sonra aynı işyerinde çalışmaya devam edenler için devletin işverenlere sağladığı 5 puanlık sosyal güvenlik destek primi kesintisi de kaldırıldı.

Kısa vadeli sigorta kolları prim oranı ise yüzde 2,25 olarak belirlenirken, bu oranı indirip yükseltme yetkisi Cumhurbaşkanına verildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Temmuz ayından itibaren oluşan maaş farklarının 7 Ağustos tarihinde hesaplara yatırılacağını açıkladı ve bu düzenlemeler, emeklilerin maddi durumunu iyileştirmeyi ve sosyal güvenlik sistemini daha adil hale getirmeyi amaçlıyor.

Böylece, emekliler daha rahat bir yaşam sürdürebilecekler ve işverenler üzerindeki mali yükler de hafifleyecek ve de emeklilere yapılacak bu zam ve diğer düzenlemeler, devletin sosyal güvenlik alanındaki reformlarının bir parçası olarak değerlendiriliyor ve geniş bir kesim tarafından olumlu karşılanıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.