16 Milyon Rublelik CEZA VW Şokta

16 Milyon Rublelik CEZA VW Şokta
VW son günlerde yediği 16.000.000 Rublelik Ceza şokuyla gündeme geldi ve işte detaylar.

Dünyaca ünlü araç üretim şirketi VW son günlerde 16 Milyon Ruble kesilen cezasıyla gündemden düşmüyor. Peki bu on altı milyon rublelik ceza nedenleri nelerdi ve niye bu cezayı Volkswagen grubu şirket yedi işte detaylar.

Rusya’nın Nijniy Novgorod şehrinde görülen davada Rus GAZ şirketi Alman otomotiv devi Volkswagen’e karşı açtığı davayı kazandı ve mahkeme Volkswagen’in GAZ’a 169 milyar ruble (yaklaşık 193 milyon dolar) tazminat ödemesine hükmetti. GAZ Volkswagen’i devam eden sözleşmelerdeki üretim ve parça sevkiyatına yönelik yükümlülüklerini yerine getirmemekle ve bazı sözleşmeleri tek taraflı bir şekilde sonlandırmakla suçlamıştı.

Volkswagen Mayıs 2023’te Rusya’daki varlıklarını bir Rus şirketine satarak ülkeden çekilmişti. Bu arada Rusya Ticaret Bakanı Anton Alihanov Volkswagen'in Kaluga'daki eski fabrikasında seri otomobil üretimine yeniden başlandığını duyurdu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.