18 Bin TL beklentisi var Asgari Ücrette bugün kritik mini Zirve

18 Bin TL beklentisi var Asgari Ücrette bugün kritik mini Zirve
Asgari ücret konusunda mini zirve yapılacak ve taraflar isteklerini belli edip asgari ücretin en az 18 bin dolaylarında olması konusunda ve yılda iki kez enflasyon artırımına gidilmesi yönünde talepler belirtilecektir.

Asgari ücretle ilgili kritik bir zirve söz konusu. Ara zam sesleri merakın ne derece somut hale geldiğini gösteriyor. Cenevre yapılabileceği söz edilen mini zirvede işçi işveren temsilcilerinin katılımı ile gerçekleşecek zirve bilgisi bunu merak edenler için yayıldı.

Toplantıda asgari ücret zammı konusunda detaylı bir konuşma olabileceği de ön görülüyor. Türk İş genel başkanı ve Çalışma bakanı da toplantıda yer alacağı edinilen bilgiler arasında. Toplantıya konu olan asgari ücretle ilgili en az rakam 18 bin olarak telaffuz edileceği bu yönde beklentinin olduğu iletiliyor.

Bunun yanı sıra ise yılda da iki kez asgari ücret belirlenmesi konusunda bir toplantı talebi oluştuğu da alınan bilgiler arasındadır. Bu toplantıda aynı zamanda asgari ücret kayıpları enflasyon nedeniyle oluşacak bu kayıplarda gündem konusu olacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.