2. El için o izin Çıkarıldı

2. El için o izin Çıkarıldı
Evet beklenen o ikinci el için istenen izin nihayetinde çıkarıldı konuya dair detaylar şu şekilde gelişti işte ayrıntılar.

Türkiye'de otomobil sektöründe yapılacak yeni düzenlemelerle ilgili olarak Ticaret Bakanlığı'nın otomobil markalarının veya distribütörlerin halihazırda 6 ay ve 6 bin kilometre kuralına tabi tutulan sıfır kilometre araçları bu şartlara uymadan ikinci el olarak satmalarına izin vereceği belirtiliyor.

Normalde sıfır kilometre araçlar ruhsat çıkana kadar altı ay satılamazken yeni düzenleme ile bu araçlar erken bir tarihte satılabilecek.

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği Başkanının açıklamalarına göre bu durum piyasada fiyatların bir süre daha sabit kalmasını sağlayabilir. Bunun yanı sıra genel güvenlik yönetmeliği sebebiyle yıl sonuna kadar fiyatların düşük seviyelerde sabit kalması beklenmektedir. Öte yandan tescillenen araçlar için sağlanacak bu muafiyet piyasa ve tüketicilere fayda sağlaması amacıyla denetlenmelidir. Bu düzenleme özellikle distribütörlerin araçları doğrudan son kullanıcıya satabilmesine olanak tanıyacak şekilde tasarlandığı için bu yeni uygulamanın suistimal edilmemesi için denetimlerin önemi vurgulanmaktadır. Bu denetimler de elbette sık sık uygulanacaktır göz açtırılmayacaktır bilinmesi gerekir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.