2. El Tarihinin En Dip Noktasında

2. El Tarihinin En Dip Noktasında
Araç alım satımda tarihin en dip noktası görüldü peki 2. el araba satışlarında bu duruma ne neden oldu nasıl çözümlenecek bu durum işte detaylar.

Araba piyasası son günlerde epey haraketli diye haberler çıkmıştı ancak son duruma bakıldığında otomobil piyasasında öyle bir hareketin olmadığı gözlemlendi aksine tam tabiri caizse araba piyasası çakıldığı yönündeki haberlerin de doğru olduğu gözlemlenmektedir.

Otomobil pazarlarında o sıkça gördüğümüz eskideki hareketli görüntüden eser kalmadığı kesinlikle çok açık ve önümüzdeki günlerde bu devam ederse yaprak kıpırdamıyor tabiri gerçek olacak ve de artık ikinci el piyasasını zor günlerin beklediği de kesinleşecektir.

İkinci el araç piyasası artan fiyatlar faiz oranlarının yükselmesi ve sıfır araçlar için yapılan kampanyaların etkisiyle son beş yılın en düşük seviyesine geriledi ve TÜİK verilerine göre Haziran ayında ikinci el otomobil satışı bir önceki yıla göre yüzde 25 azalarak 485 bin adet oldu.

Bu durgunluk oto pazarlarında bekleme sürelerini uzatırken fiyat artış hızını da yavaşlattı ve bir araç sahibi altı haftadır aracını satmaya çalıştığını ve piyasanın durduğunu belirtti.

Serbest piyasada herkesin kendi fiyatını belirlemesi ve gerçek fiyatların belirsizliği dikkat çekti ve haziran ayında model bazında yüzde 2 ila 4 arasında fiyat düşüşü yaşandı ancak bu düşüşler daha çok orta ve üst segment modellerde görüldü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.