200 kişi JANDARMA olacak Yeni Jandarma Alımı Yapılacak

200 kişi JANDARMA olacak Yeni Jandarma Alımı Yapılacak
Jandarma Genel Komutanlığı için tam 200 kişiye istihdam sağlanacak ve alımlar aşağıda belirtilen kriterlere göre yapılacak şartları yerine getiren gerekli adreslerden başvurabilecek işte detaylar.

Jandarma Genel Komutanlığı subay ihtiyacını karşılamak amacıyla Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi'ne 200 erkek öğrenci alımı yapıyor.

Başvurular 5 Temmuz'da başlamış olup 25 Temmuz 2024'te sona erecek. Başvurmak isteyenlerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olması evli veya çocuk sahibi olmaması 1 Ocak 2024 itibarıyla 21 yaşını doldurmamış olması gibi şartları taşıması gerekiyor.

Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmalı silah taşımaya hukuki engeli bulunmamalı ve sağlık şartlarını karşılamalıdır.

Başvurular JSGA Personel Temin Sistemi üzerinden e-Devlet şifresi ile yapılacak. Adaylar lise veya dengi okul mezunu olmalı ve 2024 YKS tarafından belirlenen başarı sıralamasına girmelidir.

Başvuru sürecinde kimlik adres eğitim ve boy-kilo bilgileri istenecek. Seçme sınavları Ağustos 2024'te JSGA yerleşkesinde yapılacak olup fiziki kontrol fiziki yeterlilik ve mülakat aşamalarını içerecek.

Sınav sonuçları JSGA PTS üzerinden duyurulacak ve başarılı adaylar sağlık kurulu raporu alarak güvenlik soruşturmasından geçecektir ve ayrıntılı bilgi JSGA resmi internet sitesinde yayımlanmıştır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.