2009-2000-2007 arası SSK - BAĞ-KUR vatandaşı EYT paketi Geldi

2009-2000-2007 arası SSK - BAĞ-KUR vatandaşı EYT paketi Geldi
Sigortalılık süresi 2009 2007 2000 olan vatandaşların merakla bekledikleri o haber geldi işte meclis gündeminde yer alan emeklilik EYT düzenlemesi işte onunla ilgili beklentideki detaylar şu şekilde gelişiyor.

Türkiye'de emeklilik sisteminde yapılan son düzenlemeler, milyonlarca çalışanın erken emeklilik hayalini gerçekleştirmeye bir adım daha yaklaştırıyor. Bu kapsamda, 2000, 2007 ve 2009 sigorta girişlilere sunulan fırsatlar dikkat çekiyor.

Yeni düzenlemelerle, 1800, 2160 ve 3600 prim günü olanlar için Mini EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) paketi devreye girdi. SSK ve Bağ-Kur'luları kapsayan bu paketle, çalışanlara prim ödeme şartlarında esneklik sağlanarak erken emeklilik için yeni yollar açıldı.

Anneler çocukları üzerinden 2160 gün borçlanarak, erkekler ise askerlik sürelerini borçlanarak daha erken emekli olabiliyor. Kısmi emeklilik için 15 yıl ve 3600 gün şartı aranırken, sağlık sorunları nedeniyle iş gücünün yüzde 60’ını kaybedenler için malulen emeklilik imkanı da sunuluyor.

Bu yeni düzenlemeler, emeklilik yaşının yeniden değerlendirilmesi ve çalışanlara sunulan esnekliklerle erken emeklilik isteyenler için cazip bir dönemin habercisi olarak öne çıkıyor.

Bunların ışığında Türkiye de emeklilik sisteminde belli başlık değişimler gözlenecek ve bu en kısa sürede mecliste onaylanıp kamuoyuna da duyurulmuş bilgilendirme en kısa anda yapılmış olacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.