2024 SON DAKİKA TORBA Yasa Raporları İşte son durum

2024 SON DAKİKA TORBA Yasa Raporları İşte son durum
Son dakika Torba yasa 2024 durumları belirtildi buna göre yeni alınan kararlar ise şöyle sıralandı işte son durum raporları ise şöyle oluşuyor işte detaylar.

18 Temmuz 2024 itibarıyla Torba Yasa 3600 ek gösterge ve Bağkur prim gün sayısının düşürülmesi gibi önemli konularla gündemde yer alıyor. Bakan Işıkhan yasa tasarısının içeriği hakkında açıklamalar yaparak BAĞKUR prim günlerinin 9000'den 7200'e düşürülmesi ve emeklilikte avantajlar getirilmesi gibi değişiklikleri belirtti.

Ev kadınlarına yönelik emeklilik primi desteği ve isteğe bağlı sigorta sistemi gibi yenilikler de yasada yer alacak böylelikle bu konuda mağduriyet yaşamış çoğu insan da bu konuda kendine hak bulmuş olacak güzel bir çalışmaya sebebiyet verilmiş olacak.

Bakan yasa tasarısının sosyal güvenlik sisteminin sürdürülebilirliğini artırmayı amaçladığını ve bu kapsamda sendikalar sivil toplum kuruluşları ve Hazine ve Maliye Bakanlığı ile iş birliği yapılarak düzenlemelerin hayata geçirileceğini ifade etti.

Mecliste görüşülmeye devam eden tasarı milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiriyor ve özellikle emeklilik şartlarının iyileştirilmesiyle dikkat çekiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.