2024 Torba Yasa Belirdi 7200 SSK BAĞKUR Son Durum

2024 Torba Yasa Belirdi 7200 SSK BAĞKUR Son Durum
Torba yasa ile 2024 SSK BAĞKUR 7200 gün eşitleniyor mu primlerde gün sayısı düşürüldü mü işte hepsini yanıtı aşağıdaki bilgilerde yer alıyor işte detaylar.

Torba yasa 2024 hakkında son günlerde bir sürü demeç veriliyor aynen de denildiği gibi ancak yeni gelişmeler de yok değil ve evet 7200 prim gün sayısı SSK BAĞKUR günleri eşitleniyor mu hepsinin yanıtları aşağıda yer alıyor işte detaylar.

BAĞKUR 7200 prim gün sayısı erken emeklilik bekleyenlerin dikkatle takip ettiği bir konu olarak gündemde.

BAĞKUR üzerinden emekli olmayı planlayanlar prim gün sayısı nedeniyle emeklilik hayallerini ertelemek zorunda kalmışlardı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamaları umut verici oldu.

Bakan Işıkhan prim gün sayısının 9000'den 7200'e düşürüleceğini ve bu düzenlemenin Orta Vadeli Plan kapsamında hayata geçeceğini belirtti.

Ev kadınlarına prim desteği kademeli emeklilik ve SSK-BAĞKUR prim eşitlemesi gibi düzenlemelerin de yeni torba yasada yer alacağı ifade edildi.

Bu yasa Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşülmekte olup kabul edilmesiyle birlikte BAĞKUR sigortalıları 5 yıl erken emeklilik hakkına sahip olacaklar ve düzenlemenin Resmi Gazete' de yayımlanarak yasalaşması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.