2024 Torba Yasada son durum Neler değişti İşte tüm yürürlük bilgileri

2024 Torba Yasada son durum Neler değişti İşte tüm yürürlük bilgileri
Torba yasada 2024 yılı için son durum bilgileri yayımlandı ve buna göre detaylar şu şekildedir.

Torba yasa 2024 kapsamında yer alan 86 maddeden bir kısmı Meclis'te onaylanmış olup kalan maddeler için çalışmalar devam etmektedir. Bu yasa vergi affı 3600 ek gösterge ve BAĞ-KUR 7200 primi gibi ekonomi odaklı düzenlemeleri içermektedir.

Bakan Vedat Işıkhan ev hanımlarına yönelik prim desteği gibi konular üzerinde çalışıldığını belirtmiştir.

Staj sigortalılar ve kademeli emeklilik gibi konuların şu anda gündemde olmadığını açıklamıştır. Torba yasa maddelerinin ne zaman tamamen yürürlüğe gireceği ise henüz netlik kazanmamıştır.

1 Temmuz haberleri 80'den fazla düzenleme içeren yasanın Meclis'te kabul edilen ve yürürlüğe giren maddeleri ile ilgili son durumu içeriyor.

3600 ek gösterge BAĞ-KUR 7200 prim gün sayısı gibi ekonomik düzenlemeler vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Kademeli emeklilik ve staj sigortası gibi konular torba yasada yer almıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.