25 Bin 374 lira açıklaması Tam da Asgari Ücret Ara Zammı...

25 Bin 374 lira açıklaması Tam da Asgari Ücret Ara Zammı...
Temmuz ayında milyonlarca çalışan asgari ücrete ara zam bekliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in görüşmeleri sonrası zam beklentileri arttı. BESAR da haziran ayı açlık sınırını açıkladı işte bunun ışığında detaylar şöyle.

Temmuz ayında asgari ücrete yapılacak ara zam tartışmaları sürerken Büro Emekçileri Sendikası Araştırma Merkezi (BESAR) haziran ayı açlık sınırını 25 bin 374 lira olarak açıkladı. Yüksek enflasyon ve fahiş fiyatlar nedeniyle vatandaşların alım gücünün düşmesiyle birlikte hükümetin ara zamma kapıları kapatmasına rağmen talepler artmaya devam ediyor.

BESAR raporuna göre dört kişilik bir ailenin sağlıklı beslenmesi için yapması gereken aylık harcama tutarı 25 bin 374 lira iken bekar bir çalışanın yaşam maliyeti 30 bin 210 lira olarak belirlendi.

Dört kişilik bir ailenin gıda giyim konut ulaşım eğitim ve sağlık gibi zorunlu aylık harcamalarının toplamı 70 bin 253 lirayı buldu. BESAR açlık sınırının önceki aya göre yüzde 422 yoksulluk sınırının ise yüzde 372 arttığını belirtti.

Büro Emekçileri Sendikası Genel Başkanı Özer Avanaş açlık sınırının üzerinde bir ücrete mahkum edildiklerini ve krizden servet biriktirenlerin bedel ödemesi gerektiğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.