4 - 2 oldu son dakikalara böyle girildi! Alanyaspor maçı tutamadı!

4 - 2 oldu son dakikalara böyle girildi! Alanyaspor maçı tutamadı!
 Yazar / Alanya Medya
Karşılaşma boyu aslında güzel giden maçta Alanyaspor güzel ataklarda elde etti ancak sonuç farklı geldi işte detaylar.

Trendyol Süper Lig'in 2. haftasında Corendon Alanyaspor'u ağırlayan RAMS Başakşehir son dakikalarda bulduğu iki golle karşılaşmayı 4-2 kazandı. Maçta Başakşehir’in golleri 17. dakikada Piatek 53. dakikada Figueiredo 90. dakikada Deniz Türüç ve 90+5. dakikada Serdar Gürler'den gelirken Alanyaspor’un gollerini ise 26. dakikada Cordova ve 45+2'de Balkovec kaydetti. Maçın ikinci yarısında Başakşehir Figueiredo'nun orta sahadan attığı golle öne geçti. Alanyaspor son dakikaları sakatlıklar ve yanlış oyuncu değişikliği kararları nedeniyle 10 kişi oynamak zorunda kaldı.

Özellikle maçın son dakikalarında yaşanan bu eksiklik Başakşehir’in maçı kazanmasına zemin hazırladı. 89. dakikada sakatlanan Alanyasporlu Augusto’nun yerine oyuncu değişikliği yapılamaması takımın zayıf düşmesine neden oldu ve bu durum Başakşehir’in 90. dakikada Türüç ve 90+5. dakikada Serdar Gürler ile bulduğu gollerle net bir galibiyet elde etmesini sağladı.

Maç boyunca sarı kartların havada uçuştuğu ve sert geçen mücadelede Başakşehir’in deneyimli oyuncuları son dakikalarda buldukları gollerle skoru lehlerine çevirmeyi başardı. Başakşehir bu galibiyetle moral bulurken Alanyaspor ise sezonun ilk mağlubiyetini alarak 1 puanda kaldı. Maçın dikkat çeken anlarından biri de Başakşehirli Figueiredo'nun kaleci Ertuğrul’un önde olduğunu fark edip orta sahadan attığı akıl dolu gol oldu.

Alanyaspor’un 10 kişi kalması ve son dakikalarda yaşanan savunma zaafları Başakşehir'in galibiyeti getiren faktörler arasında yer aldı.

Karşılaşmanın son bölümünde sarı kartlar ve sakatlıklar oyunun temposunu düşürdü ancak Başakşehir bu durumu lehine çevirmeyi bilerek sahadan galibiyetle ayrıldı.

Bu sonuçla Başakşehir puanını yükseltirken Alanyaspor ise istediği sonucu elde edemedi ve sezonun ilerleyen haftalarında toparlanma çabası içinde olacak.

Kaynak - yenialanya

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.