400 Bin TL Faiz İstenmeyen Kredi Devlet Kese Ağzını Açtı

400 Bin TL Faiz İstenmeyen Kredi Devlet Kese Ağzını Açtı
Kredi isteyenlere Devletten büyük kıyak geldi ve tam miktar olarak 400.000 lira değerinde faiz istenmediği belirtilmiş bir kredi sunuldu işte detaylar.

Son dönemde kredi faizlerindeki artış nedeniyle vatandaşlar konut ve otomobil kredisi gibi ihtiyaçlarını ertelemekteydi.

Özellikle konut kredilerindeki yüksek faiz oranları orta gelir grubundaki vatandaşların kredi taleplerini neredeyse imkansız hale getirdi.

Otomobil kredilerinde de durum benzerdi çünkü 400 bin TL'lik kredi üst limiti bir otomobil alımını karşılamaya yetmiyordu.

Enflasyon oranlarındaki artışın dengelenmesi amacıyla faizler yüksek tutulurken döviz kurlarındaki artış da Türk lirasının değer kaybetmesine yol açıyordu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından duyurulan yeni düzenlemelerle kredi imkanlarının iyileştirileceği belirtildi.

Bu bağlamda Ziraat Bankası devlet destekli 400 bin TL faizsiz kredi kampanyasını başlattı.

Kampanya kapsamında 12 ay ödeme erteleme ve 84 ay vade seçenekleri sunuluyor.

Bu fırsat yüksek faiz oranları nedeniyle kredi çekemeyen vatandaşlar için büyük bir avantaj sağlıyor.

Ziraat Bankası köye dönüş projesi kapsamında uzun süredir faizsiz kredi desteği veriyor ve bu projenin 4. etap başvuruları da başlamış durumda.

Tarım ve Orman Bakanlığı başvuruların banka şubelerinden yapılabileceğini açıkladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.