5 katına çıktı Kredi Kartı kullananların Dikkatine!

5 katına çıktı Kredi Kartı kullananların Dikkatine!
 Yazar / Alanya Medya
Kredi kartı kullananlar için artık 5 katına çıktı işte dikkat edilmesi gerekenler.

2023 yılından itibaren kredi kartı kullanımında özellikle taksitsiz harcamalarda ciddi bir artış gözlemlendi. Taksitsiz kullanım hacmi 2023 başında 2266 milyar TL iken 1 trilyon TL’ye ulaşarak beş katına çıktı.

Bu artış tüketici kredilerindeki yüksek faiz oranları ve kredi kartı taksitlendirme seçeneklerinin sınırlı kalması nedeniyle vatandaşların daha fazla taksitsiz harcama yapmasına bağlanıyor.

Ekonomist Muhammet Bayram enflasyonla birlikte zenginleşen bir kesimin taksitsiz harcama yaparak borçlarını ödemeyi tercih ettiğini belirtiyor.

Kredi kartı limitlerinin yetersiz kalması ve ürün fiyatlarındaki artış beklentisi tüketicileri peşin harcamalara yönlendiriyor.

Taksitli harcamalarda da artış sürmekte olup 2023 başından bu yana taksitli bireysel kredi kartı hacmi 2245 milyar TL’den 5286 milyar TL’ye yükseldi.

Kredi kartı faiz oranlarının daha fazla artması beklenmezken vatandaşların nakit bulma zorluğu kredi kartı kullanımını artırıyor.

Ticari kredi kartı kullanan işletme sahipleri krediye erişimde yaşanan sıkıntılar nedeniyle tek çekim yaparak borçlarını ödemeye çalışıyorlar.

Enflasyon beklentisinin yüksek olması vatandaşların ileride artacak fiyatlar endişesiyle bugünden harcama yapmasına neden oluyor.

Bu durum yıl sonunda beklenen yüzde 40 civarındaki enflasyonla birlikte kredi kartı harcamalarında büyümenin devam edeceğini gösteriyor.

Kredi kartı kullanımındaki bu artış tüketicilerin mevcut ekonomik koşullar altında alternatif ödeme yöntemlerine yönelmesiyle yakından ilişkili.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.