5 Yıl Önce EMEKLİ Olabileceksiniz Şartlar Detaylar İşte Ayrıntılar

5 Yıl Önce EMEKLİ Olabileceksiniz Şartlar Detaylar İşte Ayrıntılar
Evet yanlış duymadınız o şartlar o ayrıntıları incelediğinizde konu gereği 5 yıl önce emeklilik müjdesi geldi işte ayrıntılar.

Bağ-Kur prim gün sayısının 9000'den 7200'e düşürülmesi esnafların erken emeklilik hayallerini gerçeğe dönüştürebilir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan bu konunun orta vadeli planlar arasında olduğunu belirterek esnafların beklentilerini karşılayacak adımlar atılacağını vurguladı.

Düzenlemenin Meclis’te kabul edilmesi halinde prim gün sayısını tamamlayan Bağ-Kur'lular kadın ise 58 erkek ise 60 yaşında emekli olabilecek. Henüz resmi onaylanma olmamakla birlikte torba yasa teklifinin Meclis'te ele alınması düzenlemenin yakın zamanda yürürlüğe gireceğine işaret ediyor.

Bu önemli değişiklik küçük esnafın emeklilik şartlarını kolaylaştıracak büyük işletme sahipleri ise kapsam dışında kalacak. Bakan Işıkhan ayrıca ev kadınlarına prim desteği gibi diğer sosyal güvenlik düzenlemelerinin de gündemde olduğunu belirtti. Esnaflar resmi duyuruları yakından takip ederek bu gelişmeleri büyük bir heyecanla bekliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.