7200-4500-5400 günlü primliye 6 sene erken EMEKLİLİK

7200-4500-5400 günlü primliye 6 sene erken EMEKLİLİK
SGK belirttiği üzere bambaşka bir avantajla insanların beklediği o tam da istediği bilgileri gün yüzüne çıkarmaya devam ediyor işte detaylar şöyledir.

SGK şimdiye kadar ki en avantajlı şeyleri sunmaya devam ediyor ve gün geçmiyor ki güzel bir haber daha almayalım işte konunun tüm detayları ve ayrıntıları ise şu şekilde gelişiyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) özellikle 2000 yılı sonrası sigortalı olup emeklilik için bekleyen vatandaşları sevindirecek yeni düzenlemeler üzerinde çalışıyor ve bu düzenlemeler emeklilik yaşını altı yıl öne çekme imkanı sunarak uzun yıllar çalışmış ancak emeklilik yaşını bekleyenler için büyük bir fırsat sunuyor.

Yeni düzenlemeler kapsamında doğum borçlanması ile kadın çalışanlar üç çocuğa kadar prim kazanabiliyor erkekler ise askerlik borçlanması ile prim gün sayılarını artırabiliyor.

Sigorta başlangıç tarihi emeklilik koşullarını doğrudan etkileyen kritik bir faktör olup prim günü yetersiz olan ancak belirli bir yaşa ulaşmış kişiler için de 'yaştan emeklilik' imkanı sunuluyor.

8 Eylül 1999 ile 30 Nisan 2008 tarihleri arasında sigortalı olanlar için özel emeklilik koşulları geçerli olup kadınlar için 58 erkekler için 60 yaş şartları bulunuyor.

Bu düzenlemeler kişilerin emeklilik planlarını yeniden gözden geçirmelerine neden olurken doğru zamanlama ve stratejik planlama ile erken emeklilik avantajlarından faydalanmayı mümkün kılıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.