93-2019 arası prim günlüler SGK o beklenen listesi yayınladı

93-2019 arası prim günlüler SGK o beklenen listesi yayınladı
SGK 93 ve 2019 yılları arası primliler için o beklenen listenin yayımlanmasını yaptı işte konuya dair detaylar şu şekilde.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) 1993-2019 yılları arasında adı soyadı listede yer alan herkese erken emeklilik hakkı tanıyan yeni bir duyuru yaptı.

SGK kurumunun da açıkladığı maluliyet listesi ciddi sağlık sorunları yaşayan bireylerin ekonomik ve sosyal yaşamlarını desteklemeyi amaçlıyor.

Kanser epilepsi Parkinson beyin tümörleri ve Behçet hastalığı gibi hastalıkların öncelikli olarak sıralandığı bu sistemde AIDS tüberküloz ve siroz gibi kronik rahatsızlıklar da yer alıyor.

Malulen emeklilikten yararlanabilmek için kişinin en az 10 yıl sigortalı çalışmış 1800 gün prim ödemiş ve iş gücü kaybının en az %60 oranında belgelenmiş olması gerekiyor.

Bu düzenleme beklenmedik sağlık problemleriyle karşılaşan çalışanların iş hayatını sürdürebilmesi ve ekonomik olarak desteklenmesi açısından büyük önem taşıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.