93-2019 arasındakiler Listeye bakın Emekli Olmuş Olabilirsiniz

93-2019 arasındakiler Listeye bakın Emekli Olmuş Olabilirsiniz
2019 ile 93 yılları arasında olanlar listede adları kontrol etme vakti geldi belki de o emeklilik hakkı sizi de ıskalamadı ve tam isabet yaptı işte detaylar.

Emekliler Ülkemizde son derece güzel şekilde yaşamayı hak eden insan topluluğumuzdur ve bu kişilerin refahı içinde ülkemiz büyükleri ellerinden geleni yapmaya çalışarak her geçen gün onların aldıkları aylıkları nasıl daha iyi hale getirebiliriz diye çalışmaktadır hal böyleyken bazı güzellikler duyurulmuyor değil işte konuya ilişkin detaylar.

Çalışma hayatı ekonomik ve sosyal yaşamın temel taşlarından biridir ancak beklenmedik sağlık problemleri bu düzeni derinden etkileyebilir ve çalışanlar ciddi sağlık sorunları nedeniyle işlerini sürdürme kapasitesinde kayıplar yaşayabilir.

Bu durumlar fiziksel psikolojik ve ekonomik zorluklara yol açabilir. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çalışma gücünün en az %60'ını kaybeden bireylere erken emeklilik hakkı sunarak malulen emeklilik imkanı sağlar.

Bu ciddi sağlık problemleri nedeniyle normal çalışma kapasitesini sürdüremeyen bireyler için hayati öneme sahiptir.

SGK belirlediği bazı hastalıkları öncelikli kabul eder ve malulen emeklilikten faydalanabilmek için çalışanların en az 10 yıl sigortalı olarak çalışmış ve en az 1800 gün prim ödemiş olması gerekmektedir.

Maluliyet durumunun sigortalı olarak işe başladıktan sonra meydana gelmiş olması ve en az %60 oranında iş gücü kaybının resmi olarak belgelenmesi şartları da aranmaktadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.