Acil servisleri dolduran kusma ishal vakalarında %50 artış yaşandı!

Acil servisleri dolduran kusma ishal vakalarında %50 artış yaşandı!
 Yazar / Alanya Medya
Kusma ve ishal vakalarında %50'ye yakın artış olunca Acil servislerde bir anda artışlar gözlemlendi işte detaylar.

Sıcaklıkların artmasıyla birlikte mide bulantısı kusma ve ishal vakalarında ciddi bir artış yaşanmakta bu durum acil servislerde %50'lik bir hasta yoğunluğuna yol açmıştır.

Ankara Etlik Şehir Hastanesinden Doç. Dr. Yavuz Otal vakaların çoğunluğunda mide bulantısının ön planda olduğunu buna eşlik eden ishalin ise sıvı kaybı ve metabolizma dengesizliğine yol açarak böbrekleri olumsuz etkileyebileceğini belirtmiştir.

Otal bu artışın Norovirüs nedeniyle olabileceğini vurgularken virüsün başlıca belirtilerinin kusma karın ağrısı ve kansız ishal olduğunu kuluçka süresinin 12 ila 48 saat arasında değiştiğini ve tedavisinin genellikle 1-3 gün sürdüğünü ifade etmiştir.

Norovirüs özellikle temas yoluyla bulaşmakta ve anaokulu gibi yakın temasın yoğun olduğu ortamlarda daha fazla risk taşımaktadır. İshal ve kusma vakalarının genellikle 3 ila 5 gün sürdüğü bu sürenin aşılması durumunda ise mutlaka tıbbi yardım alınması gerektiği belirtilmiştir. Uzmanlar özellikle kronik hastalığı olan bireylerin bu süreçte daha dikkatli olmaları gerektiğine dikkat çekmektedir.

kaynak - memurlar

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

1 Yorum