Alanya Dünyanın İhtiyacı olan Ağaç Tehlikede

Alanya Dünyanın İhtiyacı olan Ağaç Tehlikede
Alanya bu güzel hayat veren ağaca Dünyanın bile çok ihtiyacı var işte detaylar.

Antalya Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi ve Gazipaşa Belediye Meclis Üyesi Zafer Tan Alanya ve Gazipaşa'daki zeytin üreticilerini zeytin ağaçlarının sağlığı ve verimliliği konusunda uyararak doğru gübreleme ve sulama tekniklerine dikkat çekti.

Tan zeytinlerin büyümesi ve sağlıklı meyve verebilmesi için azot potasyum amino asit ve deniz yosunu kullanımının önemine vurgu yaparak bu maddelerin ağaçların formunu koruyacağını ve meyve dökülmesini azaltacağını belirtti.

Özellikle aşırı sıcaklarda sulama yapmanın kritik olduğunu ifade eden Tan 15 gün aralıklarla su verilmesinin olumlu sonuçlar doğuracağını söyledi.

Bölgede yoğunlaşan zeytin sineği tehlikesine dikkat çeken Tan hem kimyasal hem de biyolojik önlemler alınması gerektiğini vurgulayarak zeytin sineği besi tuzağının etkili bir yöntem olduğunu belirtti.

Diamonyum Fostat gübresi kullanılarak hazırlanan bu tuzağın zeytin ağaçlarının güneyine 15-2 metre yükseklikte asılması gerektiğini söyleyen Tan bu yöntemle zeytin sineğiyle mücadelede başarı sağlanacağını ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.