Alanya’da online yurtdışı alışverişi vergiye takıldı!

Alanya’da online yurtdışı alışverişi vergiye takıldı!
 Yazar / Alanya Medya
Alanya'da yaşayanlar 21 Ağustos tarihi itibariyle getirilen yeni düzenleme kapsamında elektronik ortamda yapacakları alışverişlerde farklı yaptırımlarla karşılaşacak. İşte o vergi oranı detayı

Farklı ihtiyaçları karşılayabilmek amacıyla yurt dışından yapılan alışverişler yeniden düzenlendi. AB ülkelerinden gelen kargolarda vergi oranları %30'a çıkarıldı. AB dışındaki ülkelerden gelen kargolardaki vergi oranları ise %60 olarak güncellendi.

21 Ağustos tarihi itibariyle online ortamda yapılacak yurtdışı siparişlerinde bu vergilendirmenin göz önünde bulundurulması gerekecek. 4458 sayılı gümrük kanunu kapsamında yapılan değişiklik e-ticaret üzerinden hem alış hem de satış yapan kişileri doğrudan etkileyecek.

Hızlı kargo fırsatı ile alışveriş yapanlarda içinde bir limit getirildi. 150 Euro olan bu limit 30 Euro'ya düşürüldü. AB ülkelerinden gelen kargoların vergi oranı %30, AB dışındaki ülkelerden gelen kargoların vergi oranı ise %60 olarak güncellendi.

Bu sabah saatlerinde Cumhurbaşkanı imzasıyla resmi gazetede paylaşılan yeni hükümler 21 Ağustos 2024 tarihi itibariyle geçerli olacak. Yurtdışından ürün alışverişi yapacak olanların bu detaya dikkat etmesi bekleniyor.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

Kaynak:memurlar

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.