Alanya'dan eğitimde dünya genelinde başarı

Alanya'dan eğitimde dünya genelinde başarı
Vakıf üniversitesi olan Alanya Üniversitesi önemli bir başarıya imza attı. Peki o başarı nedir? Alanya Üniversitesi dünya çapında hangi başarıya imza attı?

Sadece turizmle anılmak istemeyen Alanya eğitimde de önemli atılımlar yapmaya devam ediyor.
Alanya'da bünyesinde birçok önemli bölümü barındıran Vakıf Üniversitesi üstünde olan Alanya Üniversitesi dünyanın önemli derecelendirme kuruluşları tarafından değerlendirildi. Akademik anlamda dünyadaki bütün üniversiteleri değerlendiren uluslararası kuruluşların üniversiteleri değerlendirmedeki önemi tartışılmaz bir etkendir.

Round University Ranking (RUR) 2024 tarafından yapılan incelemeler neticesinde Alanya Üniversitesi dünyanın en iyi 900 üniversitesinden bir olurken ülke genelinde ise 32. sıraya çıktı. Alanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Güner, söz konusu değerlendirmenin Alanya Üniversitesi'nin uluslar arası alanda yapmış olduğu atılımların neticesinde yükselme ile sonuçlandığını ifade etti.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.