Alışverişin yıldızına yeni ayar

Alışverişin yıldızına yeni ayar
2030 yılında çevrimiçi alışverişlerde kredi kartı numarası girmeyi gereksiz hale getirecek bir uygulama üzerinde çalışıyor. Bu uygulama biyometrik doğrulama ve dijital tokenler ile güvenli ödeme imkanı sunacak işte detaylar.

Mastercard 2030 yılında çevrimiçi alışverişlerde kredi kartı numarası girmenin zorunlu olmadığı biyometrik doğrulama ve dijital tokenler kullanılarak güvenli ödeme imkanı sunan bir uygulama geliştirmeye hazırlanıyor. Bu yeni sistem tüketicilere rastgele oluşturulan tokenlar aracılığıyla ödeme yapma olanağı tanırken şifre kullanımını da ortadan kaldıracak. Tokenler cihaz ve platform bağımsız çalışacak ve parmak izi gibi biyometrik doğrulamalarla tek tuşla ödeme yapılabilecek.

Bu uygulama sayesinde internet alışverişleri daha hızlı ve güvenli hale gelecek internet sahtekarlıklarını önemli ölçüde azaltacak. Mastercard bu yeniliğin hayata geçirilmesi için bankalar fintech şirketleri ve e-ticaret firmalarıyla işbirliği yapıyor.

Juniper Research'e göre 2028 yılına kadar internet ödemelerinde sahtekarlığın 98 milyar doları aşması beklenirken token tabanlı ödeme sistemlerinin bu miktarı %50 oranında azaltması öngörülüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.