ALTIN derin sessizlikte

ALTIN derin sessizlikte
Son günlerde her anı belirsizliğini koruyan Altın da bir takım gelişmeler yaşanmaktadır işte detaylar

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararlarına ışık tutabilecek JOLTS açık iş sayısı verileri öncesinde spot altın fiyatları üçüncü gününde de dar bir işlem bandında kalmaya devam ediyor.

Haftanın ilk gününü yüzde 0.2 artışla kapatan spot altın ikinci işlem gününde ons başına 2.330 dolardan işlem görerek gram altın fiyatının 2.449 TL seviyesine ulaşmasına neden oluyor.

Değerli metal jeopolitik gerilimler ve merkez bankası alımları ile güvenli liman talebi sayesinde bu yıl güçlü bir performans sergiledi.

Çarşamba günü fabrika siparişleri ve Cuma günü tarım dışı istihdam verileri ABD ekonomisi ve Fed’in faiz politikası hakkında daha net bir tablo sunacak.

Bugün altın yatırımcıları Euro Bölgesi'nde enflasyon ve işsizlik oranlarını ABD'de ise JOLTS açık iş sayısı verilerini ve Powell ile Lagarde’ın açıklamalarını yakından izleyecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.