Altın fiyatlarında Erken yeni rekor!

Altın fiyatlarında Erken yeni rekor!
 Yazar / Alanya Medya
Son haftalarda belirsizlik hallerini koruyan Altın, erken yeni rekora koştuğunu ilan etti işte ayrıntılar.

Altın fiyatları ABD Merkez Bankası Fed'in faiz indirimine gideceği beklentisiyle birlikte önemli bir yükseliş yaşadı. Bu beklentiler ons altının fiyatını 2492 dolarla tarihi zirveye taşırken gram altın da yüzde 1.5 civarında prim yaparak 2700.9 liraya kadar yükselerek yeni bir rekor kırdı.

Fed'in faiz indirimi beklentisinin altın üzerinde yarattığı bu pozitif etki yatırımcıların güvenli liman olarak gördüğü altına olan talebi artırdı ve altının güçlenmesine katkıda bulundu. Ons altının bu denli yükselmesi hem uluslararası piyasalarda hem de Türkiye'de gram altının fiyatını rekor seviyelere taşırken yatırımcılar için önemli bir kazanç fırsatı oluşturdu.

Fed'in para politikalarındaki bu olası gevşemenin altın gibi değerli metallerin fiyatlarını nasıl etkileyeceği piyasalarda merakla takip edilmeye devam ediliyor. Özellikle enflasyonist baskılar ve küresel ekonomik belirsizlikler gibi faktörlerin de etkisiyle altına olan talebin daha da artabileceği öngörülüyor.

Altın fiyatlarındaki bu hızlı yükseliş piyasalarda riskten kaçınma eğiliminin arttığı bir dönemde yatırımcılar için güvenli liman olarak değerlendirilen altına olan ilgiyi daha da körüklüyor.

Fed'in faiz politikasında atacağı adımlar altının fiyatlanmasında kilit rol oynamaya devam edecek gibi görünüyor. Bu çerçevede altının uluslararası piyasalarda ve Türkiye'deki fiyat hareketleri yakından izlenmeye devam edilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.