Altında Benzersiz Gerileme Var

Altında Benzersiz Gerileme Var
Son dönemin hem kazandıranı hem de kaybettireni olmayı başaran Altın için en son durumlar nedir işte detaylar.

Altın fiyatları bugün yatırımcıların ABD'de açıklanacak ekonomik veriler öncesinde kâr realizasyonuna gitmeleri nedeniyle geriledi.

Ons altın fiyatı yaklaşık yüzde 1 düşerek 2 bin 375 dolardan işlem gördü ABD altın vadeli işlemleri ise yüzde 16 azalarak 2 bin 376 dolara indi.

Bu düşüşün ardında yatırımcıların ABD'de bugün açıklanacak işsizlik maaşı başvuruları ve Cuma günü açıklanacak kişisel tüketim harcamaları verisi gibi önemli ekonomik veriler öncesinde pozisyonlarını gözden geçirmeleri yatıyor.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) haftaya yapacağı para politikası toplantısı ve Eylül ayında faiz indirimine gidileceğine dair yüzde 100 olasılıkla fiyatlanan beklentiler de piyasaları etkiliyor.

Sabah saatlerinde gram altın 2 bin 520 TL çeyrek altın 4 bin 119 TL ve Cumhuriyet altını 16 bin 426 TL'den işlem görmekteydi.

Son dönemde hiç kendini belli etmeyen altın alacaklar ve satacakların piyasayı iyice takip ederek analiz işlemlerinden sonra karar vermelerinde fayda olacaktır.

Not: Bu bir yatırım tavsiyesi değildir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.