Araç sahiplerine Büyük indirim geliyor

Araç sahiplerine Büyük indirim geliyor
Beklenen işte o müjde gönderildi ve Araç sahipleri büyük bir indirim geldiği haberi ulaştı işte detaylar.

Araç sahiplerinin uzun süredir beklediği bir rüya gerçek oldu diyebiliriz uzun zamandır araba sahipleri bu haberi bekliyordu ve işte gerçek oldu o yöndeki adımlar biraz daha hızlandı ve artık elle tutulur somut bir durum söz konusu işte detaylar.

TBMM Başkanlığına sunulan bir kanun teklifiyle şarj edilebilir hibrit (Plug-in Hybrid) otomobillerde Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) indirimi öngörülüyor.

Bu teklif kabul edilirse ÖTV oranı yüzde 80’den yüzde 30’a düşecek.

Bu indirime uygun tek modelin BYD Seal U DM-I olduğu belirtiliyor. ÖTV oranı yüzde 80’den yüzde 60’a düşecek diğer modeller ise BMW X1 xDrive30e SKODA Kodiaq 1.5 TSI (204 PS) PHEV ve DSG DS-9 E-TENSE 250 olarak sıralandı.

E. Özpeynirci Türkiye’de üretilen ilk şarj edilebilir hibrit model olan Toyota C-HR'nin bu teşvikten yararlanamayacağını yerli modeller için iki yıldır matrah güncellemesi yapılmadığını belirtti.

İthal markaların teşvik edilmesi ise dikkat çekici. WLTP verileri kesinleşmemiş veya teknik tanımlamalara güncellemelerle girebilecek diğer ithal araçlar arasında AUDI A3 PHEV MG E-HS PHEV CHERY PHEV DS4 DS7 PHEV HYUNDAI Tucson PHEV KIA Sportage PHEV OPEL Astra PHEV OPEL Grandland PHEV CITROEN C5 PHEV ve VOLKSWAGEN Golf PHEV yer alıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.