Artık arabasını yıkayan ceza ödeyebilir, Dikkat ses kirliliği yapıyor olabilirsiniz

Artık arabasını yıkayan ceza ödeyebilir, Dikkat ses kirliliği yapıyor olabilirsiniz
Araba yıkamayı hepimiz çok severiz. Özellikle de boşta kaldığımızda kendi aracımızı yıkamak gibi zevklisi yoktur. Kimi insan parası olduğu halde oto yıkamaya götürmez ve kendi elleriyle keyifle araçlarını yıkarlar. İşte artık o keyfi yaşayamayacaklar. Araba yıkamak isteyene ceza kesilecek. Peki nerede kesilecek bu ceza? Ceza neden kesilecek? İşte ayrıntılar...

Almanya'da pazar günleri araç yıkamanın yasaklanması ve bu kurallara uymayanlara yüksek para cezaları verilmesi eyaletlere göre değişen düzenlemelerle gündeme geldi. Almanya da yaşayan Türk vatandaşlarımızın dikkatine!

Baden-Württemberg Berlin Bremen Aşağı Saksonya Kuzey Ren-Vestfalya Rheinland-Palatinate ve Saarland eyaletlerinde pazar günleri araç yıkamak tamamen yasaklanırken Hamburg'da sadece 13:00-19:00 saatleri arasında Hessen'de ise 07:00-20:00 veya yaz aylarında 21:00 saatleri arasında izin veriliyor. Artık araba yıkama keyfi sürülemeyecek.

Yasağa uymayanlara 100 bin Euro'ya kadar para cezası uygulanabiliyor. Araç yıkamanın ses kirliliğine neden olduğu belirtilen bu düzenlemelerin Türkiye'de uygulanması halinde nasıl bir tepki alacağı merak edilirken bir vatandaş bu durumun mali yükümlülüklerini eleştirerek "En ucuz yerde otomobili iç dış yıkatmanın fiyatı 350 TL'den başlıyor. Kaç kişi bu parayı verip aracını yıkatır" dedi.

Bu yasağın ve uygulanacak cezanın ülkemize gelmesi uzun zaman sürer. Çünkü cezayı getirecek kişiler dahi evlerinin bahçesinde veya önünde keyifle arabalarını yıkamaktadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.