Asgari Ücretli Yıllık Tazminat Hesaplaması Belli Oldu

Asgari Ücretli Yıllık Tazminat Hesaplaması Belli Oldu
İşte tazminat hesaplaması işte asgari ücretlinin tazminat ücret hesaplaması nasıl tüm detaylar ayrıntılar burada olacaktır.

Çalışanların o merakla beklediği konuda açıklama geldi ve asgari ücretli yıllık tazminat hesaplaması belli oldu nasıl olacağı ne şekilde olacağı çokça merak edilen bir konuydu gelin hep beraber ayrıntılara bakalım.

Asgari ücretle çalışan bir işçinin yıllık tazminatı kıdem ve ihbar tazminatları üzerinden hesaplanmaktadır ve kıdem tazminatı işçinin aynı işyerinde veya işverene bağlı farklı işyerlerinde en az bir yıl çalışması durumunda hak kazanılan toplu bir ödemedir.

Bu tazminat işçinin brüt ücreti üzerinden hesaplanır ve sadece damga vergisi kesintisine tabidir ve ihbar tazminatı ise belirsiz süreli iş sözleşmesiyle çalışan işçinin işten çıkarılacağını belirli süreler içinde bildirme zorunluluğuna uyulmaması durumunda ödenir.

2024 yılı için belirlenen kıdem tazminatı tavanı 41.82842 TL olup bu tutar devlet memurlarına ödenecek azami emeklilik ikramiyesini geçemez.

İhbar tazminatı işçinin çalışma süresine göre değişen sürelerde bildirim yapılmaması halinde ödenir ve brüt ücret üzerinden hesaplanır.

Asgari ücretli işçiler için bu tazminatlar işe giriş ve çıkış tarihlerine bağlı olarak değişkenlik gösterir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.