Asgari ücrette rakamlar belirmeye başladı

Asgari ücrette rakamlar belirmeye başladı
 Yazar / Alanya Medya
Milyonlarca çalışanın beklediği asgari ücret zammında son perde yakın gibi duruyor ve rakamlar da iyiden iyiye belirmeye başladı.

2025 yılı asgari ücret ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranları yavaş yavaş netleşmeye başlıyor.

Yüksek enflasyon artan hayat pahalılığı gıda ve temel tüketim maddelerindeki fahiş fiyat artışları akaryakıt ve özel okul ücretlerindeki yükselişler ve kira bedellerinin hızlı artışı başta İstanbul olmak üzere büyük şehirlerde yaşamayı daha da zorlaştırıyor.

Bu ekonomik zorluklar karşısında asgari ücretle çalışanlar ve emekliler yıl sonunda yapılacak maaş zamlarını merakla beklemeye başladı.

Hükümet ve ilgili bakanlıklar 2025 yılı için asgari ücret ve emekli maaşlarına yapılacak zammı belirlemek üzere çalışmalarına başlamış durumda.

Mynet'in haberine göre şu an için masada yüzde 20 oranında bir zam seçeneği bulunuyor.

Eğer bu oran uygulanırsa Ocak 2025 itibarıyla asgari ücretin 20.400 TL seviyesine çıkması bekleniyor.

Geçtiğimiz yılın sonunda Aralık 2023'te 2024 yılı için net asgari ücret 17.002 TL olarak belirlenmişti.

2024 yılının ortasında ara zam yapılmasını bekleyen çalışanlar hayal kırıklığına uğramıştı; çünkü önceki iki yılda yapılan ara dönem zammı bu yıl gerçekleşmedi.

Bu nedenle çalışanlar ve emekliler şimdi Ocak 2025'te yapılacak maaş zammına odaklanmış durumda ve artış oranının hayat pahalılığı karşısında ne kadar yeterli olacağını tartışıyorlar.

Kaynak - mynet

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.