Avrupa da En Çok Satışı Yapılan Araç Modelleri Belli Oldu.

Avrupa da En Çok Satışı Yapılan Araç Modelleri Belli Oldu.
 Yazar / Alanya Medya
Avrupa da en çok satışı sunulan araba modellerinin listesi belli oldu bu konuya ilişkin yeni detaylar şu şekilde gelişmektedir işte ayrıntılar.

2024 yılının ilk yarısında Avrupa otomobil pazarında önemli değişiklikler yaşandı ve geçen yılın en çok satan modeli olan Tesla Model Y bu yıl sekizinci sıraya geriledi. Listenin zirvesine uygun fiyatı ve fiyat-performans dengesiyle dikkat çeken Dacia Sandero yerleşti; model 143.596 adet satılarak birinci oldu. Volkswagen Golf 126.993 adetlik satışla ikinci sırayı alırken Renault Clio 114.623 adetlik satışla üçüncü sırada yer aldı.

Elektrikli araç kategorisinde Tesla Model Y 101.181 adetlik satışla liderliğini sürdürse de genel otomobil pazarında elektrikli araçlara olan talebin azaldığı görüldü. İçten yanmalı motorlu araçlar Avrupa pazarında hala güçlü bir konuma sahip ve tüketiciler bu araçlara olan ilgisini sürdürüyor.

İlk 10'a giren diğer modeller arasında Volkswagen T-Roc Peugeot 208 Skoda Octavia Citroen C3 Toyota Yaris Cross ve Toyota Yaris bulunuyor.

Bu durum Avrupa Birliği ve Birleşik Krallıkta içten yanmalı motorlu araçların popülaritesini koruduğunu ve elektrikli araçların yükselişine rağmen geleneksel motorların hala tercih edildiğini gösteriyor.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.