BAĞKUR-SSK Emeklisi Maaş Zammı - Seyyanen Zam - 10 Puan Eklemesi

BAĞKUR-SSK Emeklisi Maaş Zammı - Seyyanen Zam - 10 Puan Eklemesi
SSK BAĞKUR emeklisi için maaş zammı 10 puan eklemesi ve seyyanen zam konusunda belli başlı gelişmeler var işte o konulardaki ön gelişmelere dair detaylar şöyle.

Emekli zam güncellemelerinde son durumları merak edenler seyyanen zammı merak edenler detaylar işte burada yeni zam var mı kök maaş ta fark durumu ne oldu gibi beklentilerdekiler merak edilenlerin hepsi işte ayrıntılar.

Türkiye'de emeklilere yönelik yapılacak Temmuz ayı zamlarıyla ilgili TBMM'den gelen son açıklamalar 16 milyon emekliyi yakından ilgilendiriyor ve Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız’ın sunduğu kanun teklifi ile emeklilere intibak zammı müjdesi verildi.

Bu teklif 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda değişiklikler içeriyor ve emekli maaşları arasındaki farkın giderilmesini hedefliyor ve kanun teklifine göre güncelleme katsayısı ve aylık bağlama oranlarında değişiklikler yapılacak ve mevcut emeklilerin maaşları yeniden hesaplanacak.

Temmuz ayında yapılacak enflasyon zammına ek olarak intibak zammı da maaşlara yansıyacak ve beklenen zam oranı %25 iken intibak zammının 5 bin TL ile 10 bin TL arasında olması öngörülüyor ve de bu düzenlemeler emekli maaşlarının daha adil bir şekilde düzenlenmesini ve emeklilerin yaşam koşullarının iyileştirilmesini amaçlıyor.

Emekliler için büyük bir umut kaynağı olan bu kanun teklifinin TBMM’de kabul edilmesi durumunda Temmuz ayında emeklilerin maaşları önemli ölçüde artacak ve yaşam standartları yükselecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.