Bağlantı sorunu yaşayanlar tazminat olarak para iadesi alabilecek!

Bağlantı sorunu yaşayanlar tazminat olarak para iadesi alabilecek!
 Yazar / Alanya Medya
Evinde internet aboneliği bulunanlar yaşadı. Emsal olabilecek bir uygulama sayesinde internet kesintisi durumlarında abonelerin tazminat alma hakkı oluştu. Peki bu nasıl olabilir? İşte ayrıntılar

Dünyada yaşanan her yenilik teknolojik gelişme Türkiye başta olmak üzere tüm insanlığı ilgilendiren yeni kararların alınmasını da sağlıyor. Belçika hükümeti 1 Kasım tarihi itibari ile yürürlüğe girmesini planladığı bir yasa değişikliğini gündeme getirdi.

Hükümetin uygulamaya almayı planladığı yenilik sayesinde vatandaş internet bağlantısı arızası yaşadığında ve arıza 8 saatten daha uzun sürdüğünde devreye girecek. Aboneler yaşadıkları mağduriyet karşılığında tazminat alabilecek.

Tüm ülkelere emsal karar olarak geçen bu yeni düzenleme telekom bağlantısında kesinti olduğu durumlarda müşterilerin yaşadığı mağduriyeti maddi anlamda da önlemiş olacak. Ancak tazminat almak isteyen abonelerin bazı şartları karşılaması gerekecek.

Kesintinin mecburi sebepler dışında herhangi bir nedenden kaynaklanmış olması ve en az 8 saat sürüyor olması gerekiyor. Tazminat miktarı hükümet tarafından günlük 1 Euro olarak açıklandı. Ancak ayrıntılar net olarak 1 Kasım tarihinde duyurulacak.

Belçika'da bu gelişme yaşanırken Türk Telekom Ağustos ayında internet fiyatlarına zam yaptığını duyurdu. 17 Ağustos tarihi itibariyle gelecek zam kapsamında en düşük aylık paket 579 TL oldu.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

Kaynak:Alanya Medya

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.