Bahçelerde çotanak sayımı Fındıkta Rekolte

Bahçelerde çotanak sayımı Fındıkta Rekolte
Evet gündem önemli maddelerinden biri olan Fındık için bu gün bahçelerde önemli hummalı bir çalışma vardı ve sonrasında rekolte fındık hesapları yapılmaya başlandı işte detaylar.

Tarihler gereği Fındık toplama mevsimindeyiz ve çok kısa süre sonra fındık toplanma işlemleri başlayacak ancak öncesinde belli başlı işlemlerin olduğu fındık toplanmasında işte yeni gelişmeler.

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü 10 paydaş kurumun katılımıyla 13 fındık ilçesindeki 87 fındık bahçesinde rekolte tahmin çalışmaları gerçekleştiriyor.

İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam toplamda 450 lokasyonda çotanak sayımı yapıldığını belirtti. Çotanak sayımları böylelikle gerçekleştirilmiş oldu.

Sahil orta ve yüksek kuşaklarda yapılan bu çalışmalarla en doğru rekolte tahminini elde etmek hedefleniyor. En doğru rekolte için verimli bir çalışma ortaya konduğu da aşikardır.

Sağlam Samsun'un düz ovada fındık alanlarının bulunmasının üretimde avantaj sağladığını ve diğer Karadeniz illerine göre daha yüksek verim elde ettiklerini vurguladı.

Kahverengi kokarca ile yoğun mücadele yürüttüklerini ve 2025 üretim sezonunda bu zararlının popülasyonunu azaltmayı hedeflediklerini belirtti.

Rekolte çalışmalarının 17 Temmuz'da tamamlanması planlanıyor ve bu tarih sonrası başka çalışma da yapılmayacaktır işte son detaylar ve fındıkla ilgili süre gelen rekolte çalışmaları bu şekildedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.