Bahşiş miktarımız Kredi kartında 135 Milyar TL

Bahşiş miktarımız Kredi kartında 135 Milyar TL
Muazzam rakam 135 Milyar liralık güzel bir bahşiş bırakmamız olmuş işte detaylar.

Torba yasa tasarısına kredi kartıyla bahşiş ödemesi eklenmeyince sektör temsilcileri tekrar gündeme alınması için bir araya geldi. TÜRES ve TURYİD bu sistemin uygulamaya konmasıyla 9-135 milyar TL'nin devletin kasasına gireceğini belirtti. TURYİD Başkanı Kaya Demirer bu yasayla çalışanların refahını artırmayı hedeflediklerini ve kredi kartı ile bahşiş sisteminin sektör gelirini 90-125 milyar TL artırabileceğini söyledi.

TÜRES Başkanı Ramazan Bingöl ise bu yasayla çalışanların bahşiş gelirlerinin yüzde 50 artacağını ve işverenlerin bu paraya dokunamayacağını vurguladı. Yasanın çıkması halinde vergi kaçakçılığının da azalacağı belirtildi.

TURYİD ve TÜRES yetkilileri bu sistemin vergi kaybını azaltarak devlete 9 ila 135 milyar TL kazandıracağını belirtti. Sektör temsilcileri çalışanların refahını artırmak ve kayıt dışı ekonomiyi önlemek için bu düzenlemenin yasalaşmasını istiyor.

Kredi kartıyla bahşişin yasalaşması halinde çalışanların bahşiş gelirinin yüzde 50 artacağı öngörülüyor. İşverenler bu paralara dokunamayacak bahşişler ayrı bir hesapta toplanacak ve adil dağıtım sağlanacak. Vergi kaçırmanın önüne geçilecek işverenler fiş kesmek zorunda kalacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.