Bakan IŞIKHAN 2024 Asgari Ücreti için...

Bakan IŞIKHAN 2024 Asgari Ücreti için...
2024 yılı Asgari ücret hakkında Bakan Işıkhan'dan bildiri işte Asgari ücret 2024 bildirisi işte o konudaki detaylar.

Asgari ücrette 2024 yılı itibariyle ara zamda konu iyice merak konusu oldu ve tüm çevreler tarafından merak ediliyor.

Özellikle Temmuz ayı içinde memur ve emekli maaşları için yapılacak ara zam sonrasında asgari ücret için ise benzer bir ara artış olacak mı merak iyice ayyuka çıktı doğrusu.

Önceki yıllarda Temmuz-Ocak ayı olmak üzere bu zam iki kez yapılmıştı ocaktaki 2024 yüzde kırk dokuz idi artış sonrası 17 bin 2 liraya yükselmişti.

ÇSG Bakanlığı son açıklamalarıyla asgari ücret için ise bu yıl ikinci zam yapılmayacağı konusunda fikir birliğine varıldı.

Bakan Işıkhan ise alınan bu kararın aslında geçici refahta etkili olacağı konusuna hemfikir durumda ve bu kararla neticelenecek yıl sonu enflasyon düşüşü olacağını belirtmektedir.

Tüm bunların ışığında ise asgari ücretteki o yeni rakamın 2025 yılına kalabileceği de alınan son bilgiler arasında yer alıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.