Bekçi alımlarına ilişkin bilgiler nedir, bekçi başvuru şartları nedir?

Bekçi alımlarına ilişkin bilgiler nedir, bekçi başvuru şartları nedir?
 Yazar / Alanya Medya
Ülke çapında bekçi alımları başladı mı, bekçi alımlarına dair şartlar tam olarak nelerdir işte konuya ilişkin ayrıntılar.

2024 yılında bekçi alımlarıyla ilgili süreç henüz Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ve Polis Akademisi tarafından resmi olarak duyurulmamış olsa da başvuru tarihleri merakla bekleniyor.

2023 yılında yapılan son yazılı sınavın ardından 2024 yılı bekçi alımı ilanının Eylül-Ekim aylarında duyurulması bekleniyor.

Başvuruların kesin tarihleri EGM tarafından belirlenecek. Bekçi maaşları ise 2024 yılında güncellenmiş durumda; en düşük maaş 33.400 TL'den 39.84954 TL'ye ortalama maaş 41.300 TL'den 49.27503 TL'ye en yüksek maaş ise 52.000 TL'den 59.655 TL'ye yükseldi. Özellikle ilkokul mezunu ve evli bekçilerin maaşları zamlı olarak 39.84954 TL seviyesine çıkmış durumda.

Bu maaş artışı bekçi alımına başvuru yapmayı planlayan adaylar arasında büyük bir ilgi yaratıyor. Adaylar başvuru sürecine dair en güncel bilgilere EGM'nin resmi duyuruları aracılığıyla ulaşacaklar ve ilanların yapılmasıyla birlikte başvurular resmen başlayacak.

kaynak - HaberTÜRK

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.