Dar gelirlilere devletten bayram öncesi yardım

Dar gelirlilere devletten bayram öncesi yardım
Dar gelirli ailelere yönelik olarak her ay belli miktar yardımda bulunulmaktadır. Yapılacak olan yardımlar her ayın 15 - 31'i arasında yapılmaktadır. Ancak bayramda ise söz konusu yardımlar bayram sebebiyle erken yapılacaktır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sağladığı yardım ödemeleri, milyonlarca kişiye maddi olarak yardım imkanı sağlıyor. Başvurular e-devlet üzerinden kabul ediliyor ve onaylandıktan sonra ödeme tarihlerinde hesaplara yatırılıyor.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına müjdeli haberler gelmeye devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın düzenlediği destek programları ile milyonlarca ihtiyaç sahibi vatandaşın yüzü gülmeye başladı. Bir haneden tek bir kişinin başvurması halinde bile yeterli oluyor. Bu destekler, özellikle sosyoekonomik açıdan zorluk yaşayan aileler için büyük bir rahatlama kaynağı oluyor.

Söz konusu yardımlar kapsamında ailelere 1250 TL yardım yapılacaktır. Söz konusu ödemelerde hane başına düşen aylık gelir baz alınır. Söz konusu gelirin asgari ücretin 3/1'inden fazla olmaması gerekiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.