Dışişleri Bakanlığı-İŞKUR 200 kişiyi yeni olarak işe alacağız

Dışişleri Bakanlığı-İŞKUR 200 kişiyi yeni olarak işe alacağız
 Yazar / Alanya Medya
Türkiye iş kurumu ile Dışişleri Bakanlığı liderliğinde yapılan işe alımlarda yeni personel alımı duyuruldu genel ve özel şartlar ise aşağıda belirtilmiştir işte detaylar.

Dışişleri Bakanlığı Resmi Gazetede yayımlanan duyuruyla 200 aday meslek memuru alımı yapacağını açıkladı.

Adayların başvurabilmesi için 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde belirtilen genel şartları taşımaları 35 yaşını doldurmamış olmaları ve belirli bölümlerden mezun olmaları gerekmektedir.

Adaylar YDS/e-YDS veya ÖSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından alınan puanlarla başvurabileceklerdir.

Yazılı sınav 28 Eylül 2024'te Ankara'da gerçekleştirilecek ve yabancı dilde kompozisyon Türkçeden yabancı dile çeviri ve Türkçe kompozisyon bölümlerinden oluşacaktır.

Başvurular e-Devlet üzerinden yapılacak ve gerekli belgeler arasında kimlik kartı fotoğraf diploma ve yabancı dil sonuç belgeleri yer almaktadır.

Başarılı olan adaylar sözlü sınavda Bakanlığın görevleri ve çalışmalarıyla ilgili alan bilgisi ve temsil yetenekleri açısından değerlendirilecektir.

Başvuru Kılavuzu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.