Dizelciler İşte o Tarihte Araçlar Trafiğe Çıkamayacak

Dizelciler İşte o Tarihte Araçlar Trafiğe Çıkamayacak
Dizel araç kullan kişiler için kabus gibi o karar netleşti ve belirtildi o tarihten itibaren artık dizel arabası olan trafikte gezinemeyecek işte detaylar.

Avrupa Birliği 2035 yılından itibaren dizel ve benzinli araçların satışını yasaklamayı planlıyor bu da Türkiye'yi AB'ye katılması durumunda etkileyecek.

Bu kapsamda AB Konseyi katı karbon emisyon standartları getiren yasayı onayladı ve bu gelişme Türkiye’deki dizel araç sahiplerini endişelendirdi.

İngiltere de 2040 yılında dizel ve benzinli araç satışını durdurmayı planlıyor ve bu da Türkiye'deki dizel araç sahiplerinin benzer bir yasak olup olmayacağı konusunda merakını artırıyor.

Almanya gibi bazı ülkeler ise içten yanmalı motorların tamamen yasaklanmasına karşı çıkarken çevreci politikalar kapsamında elektrikli araçların daha fazla teşvik edilmesi bekleniyor.

Bu durum Türkiye’deki dizel araç sahiplerinin kafasında birçok soru işareti yaratarak çevreci yaklaşımlarla geleneksel araç kullanımının geleceğini tartışmaya açtı.

2035 yılından itibaren dizel ve benzinli araçların satışını yasaklamayı planlıyor bu karar Türkiye'yi de etkileyebilir. Türkiye'nin AB'ye katılması durumunda bu yasaklara uyum sağlaması gerekecek. AB Konseyi otomobiller ve hafif ticari taşıtlar için katı karbon emisyon standartları getiren yasayı onayladı.

İngiltere de benzer bir adım atarak 2040 yılında dizel ve benzinli araç satışını durdurmayı planlıyor. Bu durum Türkiye'deki dizel araç sahiplerinin gelecekteki araç yasakları konusunda endişelenmesine neden oldu.

Almanya gibi bazı ülkeler içten yanmalı motorların tamamen yasaklanmasına karşı çıkarak alternatif çözümler öneriyor. Çevreciler bu tür yakıtlara karşı çıksa da Almanya gibi otomobil üreticileri içten yanmalı motorların 2035 yılından sonra da kullanılabileceğini savunuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.