Doları olan dikkat soğuk duş aldıracak

Doları olan dikkat soğuk duş aldıracak
Elinde doları olanlar dikkat soğuk duş aldıracak bir dönemin içindeyiz ve işte detaylar.

Gündemden düşmeyen bu habere göre 31 Mart yerel seçimlerinin ardından ekonomi politikalarında keskin bir dönüş yaparak yaklaşık üç ayda net döviz pozisyonunu -74.6 milyar dolardan +10 milyar dolara yükseltti ve dün ilk kez 1 milyar doların üzerinde satış gerçekleştirdi.

Bu hamle son aylarda yatay seyreden dolar kurunun tekrar harekete geçmesine ve dolar yatırımcıları arasında endişe yaratırken birikimlerini dolara yatıranlar yükselişin süreceği beklentisine girdi.

TCMB 31 Mart yerel seçimlerinden sonra ekonomi politikalarında keskin bir dönüşüm yaparak döviz pozisyonunu 3 ay içinde -74.6 milyar dolardan +10 milyar dolara yükseltti.

Merkez Bankası bu süreçte milyarlarca dolar alımı gerçekleştirerek yatırımcıları şaşırttı. Dün ilk kez 1 milyar doların üzerinde satış yaparak piyasalarda endişe yarattı ve dolar kurunun hareketlenmesine neden oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.