Emekli Maaş Fark Ödemeleri Listesi 2500 lira Fark Ödenme Tarihi...

Emekli Maaş Fark Ödemeleri Listesi 2500 lira Fark Ödenme Tarihi...
SSK ve BAĞKUR olan vatandaşa alınan karar gereği iki bin beş yüz liralık bir ödeme söz konusu oldu. Emekli SSK olan vatandaş için bu ödemelerle ilgili detaylar şu şekildedir işte ayrıntılar.

2024 yılının ikinci yarısında emekli maaşlarına yapılan %2473'lük artışla birlikte en düşük emekli maaşı 12.500 TL oldu ve maaş farklarının ödenmesi emeklilerin gündeminde önemli bir yer tutuyor.

Temmuz zammı sonrası Emekli Sandığı kapsamındaki kişilerin maaş farkları 26 Temmuz'da hesaplarına yatarken SSK ve BAĞ-KUR emeklileri de maaş farklarının ne zaman yatacağını merak ediyor. Emekli Sandığı’ndan emekli malul dul veya yetim aylığı alan toplam 2 milyon 441 bin 795 kişinin zam farkları 26 Temmuz itibarıyla ödendi. 4A 4B ve 4C kapsamındaki emekli maaş farkları da aynı tarihte yatırıldı.

Aylıklarını her ay alanlar Temmuz ayı farkını alırken üçer aylık alanların fark ödemeleri de aylık dilimlerine göre belirlendi. Ödemeler toplamda 11 milyar TL'yi bulurken yeni düzenlemeyle en düşük emekli maaşının 12.500 TL'ye çıkarılması ve bu artıştan 3 milyon 703 bin 788 emeklinin faydalanacağı belirtildi. Ek zammın maliyeti ise 33 milyar 200 TL olarak hesaplandı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayı sonrası emekliler maaş farklarını almaya başladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.