EMEKLİ-MEMUR Zam polemiğinde Düğüm Çözülüyor İşte Ücretler

EMEKLİ-MEMUR Zam polemiğinde Düğüm Çözülüyor İşte Ücretler
Memur ve Emekli zam polemiği günlerdir sürüyor ve artık konunun sonuna geldi ve de artık düğüm çözüme kavuşuyor işte detaylar.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı haziran ayı enflasyon verilerine göre emekliler ve memurlar temmuz ayında zam alacak. SSK (4a) ve Bağkur (4b) emeklileri %2473 zam alırken Emekli Sandığı (4c) emeklileri %1931 zam alacak. En düşük memur maaşı 32861 TL'den 39177 TL'ye en düşük memur emekli aylığı ise 14741 TL'den 17587 TL'ye yükselecek.

Asgari ücrete temmuz ayında zam yapılması beklenmiyor. Cumhurbaşkanı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan asgari ücret artışının aralık ayında değerlendirileceğini belirtti. Erdoğan en büyük sorunun hayat pahalılığı olduğunu ve enflasyonu düşürmenin önemine vurgu yaptı.

Temmuz ayında zam yapılacak SSK (4a) ve Bağkur (4b) emeklileri %2473 Emekli Sandığı (4c) emeklileri ise %1931 zam alacak. En düşük memur maaşı 32861 TL'den 39177 TL'ye en düşük memur emekli aylığı 14741 TL'den 17587 TL'ye yükselecek.

Asgari ücretlilere Temmuz'da zam yapılması beklenmiyor; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret artışının Aralık ayında değerlendireceğini belirtirken enflasyonu düşürmenin en önemli öncelik olduğunu vurguladılar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.