Emekli olmak isteyenler dikkat! Emeklilik sistemi değişiyor

Emekli olmak isteyenler dikkat! Emeklilik sistemi değişiyor
Hükümet, emeklilik sisteminde önemli değişiklikler yapmayı planlıyor. Kadınlar için emeklilik yaşı 60'a, erkekler için ise 65'e yükseltilecek. En düşük emekli maaşı için bir alt sınır belirlenecek ve emeklilik maaşı, ödenen prim miktarına göre hesaplanacak.

Emeklilik sisteminde köklü değişiklikler yapılacak. AK Parti, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı iş birliğiyle kapsamlı bir reform süreci başlatıldı. Bu reform, emeklilik maaşlarının ödenen prime göre hesaplanmasını ve kök maaş düzenlemesini içeriyor. Hükümet, adil ve etkili çözümlerle mağduriyetleri gidermeyi ve emeklilik yaşını ile sigorta sürelerini yeniden düzenleyecek.

EMEKLİ KÖK MAAŞ TABANA MI YAYILACAK?

Yeni düzenlemelere göre, emekliler ödedikleri prim oranına göre maaş alacaklar ve temel maaşlarla ilgili yenilikler yapılacak.

Özellikle düşük emekli maaşı ile geçimini sürdürenler için yol, gıda, yakıt ve kira desteği gibi sosyal yardımlar sağlanacak.

En düşük emekli maaşı belirli bir taban seviyesine getirilecek ve hane bazında emekli maaşlarına destek verilecek.

Yeni emeklilik sisteminin amacı, her 6 aylık zam döneminde seyyanen zam beklentisini önlemek ve temel maaşların geniş bir tabana yayılmasını sağlamak.

EMEKLİ OLMA YAŞI YÜKSELTİLECEK Mİ?

Emeklilik sistemi üzerinde yapılan düzenlemelerle kadınların emeklilik yaşı 58'den 60'a, erkeklerin emeklilik yaşı ise 60'tan 65'e çıkarılması hesaplanıyor.

Bu değişiklikler, sosyal güvenlik reformları kapsamında değerlendirilen seçenekler arasında yer alıyor.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.