Emekli Vatandaşın Zam Fark Ödeme Tarihi Netleşti

Emekli Vatandaşın Zam Fark Ödeme Tarihi Netleşti
Evet emekli vatandaşlarımıza ait zam fark ödemesinde yeni gelişmeler var işte detaylar.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) emekliler için sevindirici bir duyuru yaparak Emekli Sandığı kapsamındaki zam farklarının ödeneceği tarihi belirledi.

SGK'nin açıklamasına göre 1 Temmuz 2024'ten itibaren geçerli olacak zam farkları emekli malul vazife malulü dul ve yetim aylığı alan toplam 2 milyon 441 bin 795 kişiye 26 Temmuz 2024 tarihinde banka ve PTT şubelerindeki hesaplarına yatırılacak.

Aylıklarını her ay alanlar temmuz ayı maaş farkını üçer aylık maaş alanlardan birinci grup mayıs-haziran-temmuz dönemine ikinci grup haziran-temmuz-ağustos dönemine üçüncü grup ise temmuz-ağustos-eylül dönemine ait farkları alacak.

Toplamda ödenecek zam farkı tutarı 11 milyar lira olarak açıklandı bu miktarlar beraber emekli vatandaşların o beklediği miktar da açığa çıkmış oluyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.