Emekli Zammı merak konusuydu İşte tarih verildi İşte miktarı söylendi

Emekli Zammı merak konusuydu İşte tarih verildi İşte miktarı söylendi
Yüksek enflasyon en çok dar ve sabit gelirli kesimi etkiliyor. Temmuz ayında memur ve emeklilere zam yapılacak. Sosyal politika uzmanı memur ve emekli zammı oranlarını enflasyon üzerinden değerlendirdi. En düşük emekli maaşı...

Yüksek enflasyonun sabit gelirli kesimi zorladığı bir ortamda memur ve emekliler Temmuz ayında zam alacak. Sosyal politika uzmanı memur ve emekli zammı için yüzde 27'lik bir artış öngörüyor ancak asgari ücrette ikinci bir zam beklentisinin düşük olduğunu belirtiyor.

En düşük emekli maaşının 12 bin TL'ye çıkarılabileceğini ifade eden uzmanlar asgari ücrette ise enflasyon nedeniyle ciddi bir erime olduğunu ve somut bir düzenlemeye ihtiyaç duyulduğunu vurguluyor. Temmuz ayında memur ve emekli maaşlarına zam geleceğini ancak asgari ücrette ek zam beklentisinin düşük olduğunu belirtti.

En düşük emekli maaşının iyi seviyelere çıkabileceğini söyleyen uzmanlar SSK ve Bağ - Kur emeklileri için yüzde yirmi yedi oranında zam öngörüyor. Memur ve memur emeklileri için ise toplu sözleşme hükümlerine göre yüzde iki yüz on beş oranında bir zam yapılacağını ifade ediliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.