Emeklilikte Yeni TES Modeli

Emeklilikte Yeni TES Modeli
Emeklilik sistemi için ön görülen TES yani tamamlayıcı emeklilik sistemi ve dahası işte konuya ilişkin belirgin detaylar şöyle gelişiyor.

Türkiye sigorta sektörü Bireysel Emeklilik Sistemi'ne (BES) ek olarak Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi'ni (TES) bu sonbaharda devreye almayı planlıyor.

TES devlet teşviki yüksek fon getirileri ve vergi avantajları ile 95 milyon kişiyi hedefliyor ve yıllık 200 milyar TL'lik bir yatırım potansiyeli sunuyor.

BNP Paribas Cardif Türkiye'den Gökhan Sertsöz TES'in Sosyal Güvenlik Sistemi'ni tamamlayıcı ve zorunlu bir uygulama olarak işveren teşvikleriyle verimliliği artıracağını belirtti.

TES'in hayata geçmesiyle Türkiye'nin emeklilik tasarruflarının üç katına çıkacağı ve makroekonomik dengeler üzerinde olumlu etkiler yaratacağı öngörülüyor.

Başarılı bir TES için detayların netleşmesi ve çalışanların tasarruf edebilme güçlerinin artırılması gerektiği vurgulandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.