Emeklinin Temmuz Maaş bildirimi SON DAKİKA ile verildi

Emeklinin Temmuz Maaş bildirimi SON DAKİKA ile verildi
Temmuz emekli maaş bilgisini son dakika ile verdiler Temmuz ayında emeklinin alacağı maaş.. işte detaylar.

Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla Temmuz 2024'te SSK ve BAĞ-KUR emeklileri için zam oranı yüzde 2473 memur emeklileri için ise yüzde 1931 olarak belirlendi. Kök maaşı 8.020 TL'nin altında olan emeklilerin maaşlarında değişiklik olmayacak ve en düşük emekli maaşı 10.000 TL olarak kalacak.

Bu nedenle en düşük emekli maaşı düzenlemesi için Meclis onayı bekleniyor. Hükümet ek düzenlemeler için üç farklı formül üzerinde duruyor. Refah payı uygulaması ile ek zamlar yapılması da gündemde.

SSK ve BAĞ-KUR emeklileri yüzde 2473 memur emeklileri ise yüzde 1931 oranında zam alacak. 3 milyonu aşkın emeklinin maaşı bu zam oranlarıyla şöyle görünecektir.

10 bin TL'nin üzerine çıkmadığı için bu emeklilerin maaşı 10 bin TL olarak kalacak. Bu durum en düşük emekli maaşının yeniden düzenlenmesini gerektiriyor ve üç farklı formül üzerinde duruluyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.